Megérkezett a Joomla! 3.7 verziója

Joomla 3.7.0

Joomla 3.7.0

Megjelent a Joomla! 3.7 verziója, a Joomla! 3 sorozat legújabb tagja. A új kiadás több, mint 700 továbbfejlesztést és számos biztonsági frissítést ad.

3.7.x sorozat

A kiadás egyik legjelentősebb eleme az, hogy az adminisztrátoroknak lehetőségük van egyedi mezőket hozzáadni a cikkekhez, felhasználókhoz, kapcsolatokhoz és lehetővé teszi a fejlesztők részére ennek a lehetőségnek a kihasználását a bővítményekben. 15 különféle mezőtípussal könnyen lehet összetettebb tartalmakat készíteni, amelyekbe a tartalmak szerzői szabványos módon vihetik be az adatokat és azokat megjeleníthetik a látogatóknak. A jó dokumentációnak köszönhetően minden információt megkapunk az opciókról és az új elemek használatáról, ehhez olvassuk el a Joomla! egyedi mezők ismertető részt a Joomla! dokumentációs webhelyén.

Többnyelvű webhelyeknél a tartalom fordítása rendkívül könnyű lett. A Többnyelvi társítások komponens komponens egy egységesített felületen teszi lehetővé a tartalom fordítását. További információkért olvassuk el a Joomla! Többnyelvi társítások komponens ismertető részt a Joomla! dokumentációs webhelyén.

Új menüpontot igénylő cikk készítésekor időt spórolhatunk az új továbbfejlesztett munkafolyamat lehetőségével. Létrehozható kategória, cikk, mnüpont egy lépésben a menükezelőben.

Egy másik menüvel kapcsolatos lehetőség a többfelhasználós webhelyek adminisztrációs felülete esetében az adminisztrációs menü könnyű kezelése az új Adminisztrációs menükezelő segítségével. Új egyedi menüket lehet létrehozni az adminisztrációs felülethez éppúgy, mint a webes felülethez – beleértve a menüopciókat látható felhasználók körét.

A kiadás számos új lehetőséget biztosít a fejlesztőknek. A Joomla! 3.7 továbblépést hozott a rendszer frissítés, a a gyorsítótár rendszer és a csomag/bővítmény kezelése, valamint a motorháztető alatti továbbfejlesztések tekintetében.

A Joomla! 3.7 a nyolcadik és egyben utolsó kiadása a 3.x sorozatnak. A 3.6.x verziókról a 3.7 verzióra egykattintásos frissítéssel és nem migrációval lehet áttérni. Ugyanez a helyzet a 3 sorozat bármely alverziójával kapcsolatban.

A fent említett lehetőségek mellett egyéb jelentős eleme is van a 3.7 kiadásnak:

 • Több lehetőség a TinyMCE szövegszerkesztővel– Új gombok a menülinkek és kapcsolatok könnyebb hozzáadásához és más fejlesztések
 • Könnyebb bővítmény karbantartás – Védi az adminisztrátorokat a szükséges bővítményelemek véletlen eltávolításától
 • Felhasználói tapasztalat – A felhasználói tapasztalat növekedett a globális beállítások megjelenésének, a jobb adminisztrátori felület sablonjának, a munkamenet az adminisztrációs és a webes felületének megosztásának, valamint a felhasználói felület továbbfejlesztésének köszönhetően.

A lehetőségek teljes listája a 3.7 webhelyén olvasható (elérhető több, mint 25 nyelven).

Javított biztonsági hibák

 • Alacsony prioritás – Rendszer – – Information Disclosure (érintett: Joomla! 1.5.0 – 3.6.5) További információ »
 • Alacsony prioritás – Rendszer – – XSS sebezhetőség (érintett: Joomla! 3.2.0 – 3.6.5) További információ »
 • Alacsony prioritás – Rendszer – – XSS sebezhetőség (érintett: Joomla! 1.5.0 – 3.6.5) További információ »
 • Alacsony prioritás – Rendszer – – XSS sebezhetőség (érintett: Joomla! 1.5.0 – 3.6.5) További információ »
 • Alacsony prioritás – Rendszer – – XSS sebezhetőség (érintett: Joomla! 3.2.0 – 3.6.5) További információ »
 • Alacsony prioritás – Rendszer – – ACL Violations (érintett: Joomla! 1.6.0 – 3.6.5) További információ »
 • Alacsony prioritás – Rendszer – – ACL Violations (érintett: Joomla! 3.2.0 – 3.6.5) További információ »
 • Alacsony prioritás – Rendszer – – Information Disclosure (érintett: Joomla! 3.4.0 – 3.6.5) További információ »

Kész a webhely a Joomla! 3.7 használatára?

A Joomla! 3.7 egykattintásos módszerrel frissíthető a korábbi 3.x verziókról. Ha a webhely nem 3.6.5 verziót futtat, erősen ajánlott az azonnali frissítés. A Joomla! 3.6.5 biztonsági kiadás volt és a webhely kockázatos, a régebbi verziót futtat. Ha a joomla 3.6.4 (vagy régebbi) verziója fut, nézzük át a frissítési kategóriát a Joomla! dokumentációban.

Mint mindig, a frissítés előtt fontos az összes bővítmény frissítése is és készítsünk biztonsági másolatot a webhelyről.

Itt az idő felvenni a kapcsolatot a tárhely szolgáltatóval és ellenőrizni a PHP és az adatbázis verzióját. Ajánlott a frissítés a PHP 7 vagy 7.1 verzióra, mert a webhely így gyorsabbá válik. További rendszer követelménnyel kapcsolatos információkat a technikai körülmények oldalon találunk.

Ezenkívül, ha a Hathor adminisztrációs felületi sablont használjuk, célszerű átkapcsolni az Isis adminisztrációs sablonra. A Hathor sablon hamarosan elavul és valószínűleg nem lesz használható minden eleme a Joomla! 3.7 verzióban.

Joomla! 3.7.0 letöltése (angol (UK), 3.7.0 teljes csomag)

Új telepítés leírása és technikai követelmények

Forrás

A hozzászólások lezárásra kerültek.