Óvodai tervezések

A korábbi Óvodai tervezések program Word sablonokban foglalt helyet, az új verzióban a program a tanulás tervezése és a nevelési lehetőségek tervezési típusokat tartalmazza, a nevelés értékelése típushoz pedig egy-egy Word (nevtap.dot) illetve LibreOffice Writer (nevtap.ott) sablont biztosítunk, így a csomag továbbra is háromelemű marad:

  • tanulás tervezése
  • nevelési lehetőségek
  • nevelés értékelése

Java futtató környezet telepítése

  • Nyissunk meg egy konzol vagy terminál ablakot és ellenőrizzük, hogy van-e már telepítve Java a számítógépen.
  • Gépeljük be a konzolablakba:
    java -version
  • Ha a válaszban megjelenik a Java telepített verziója, akkor a Java futtatókörnyezet telepítve van és használatra kész. Ha nem, akkor telepíteni kell a Java futtatható környezetet:

Futtató környezet Windows operációs rendszer

Leírás: http://szoftverhotel.hu/java

Futtató környezet Linux operációs rendszeren

Leírás: https://www.java.com/en/download/help/linux_install.xml#install
vagy
Telepítés a Linux disztribúcióhoz tartozó csomagtelepítő (például Synaptic csomagkezelő) segítségével

PDF olvasó telepítése

Az Óvodai tervezések programmal összeállított dokumentumot nem tudjuk nyomtatni, de tudunk készíteni PDF dokumentumot, amelyet PDF olvasóval már meg tudjuk tekinteni és ki tudjuk nyomtatni. A leggyakrabban használt PDF olvasó az Adobe Reader, amelynek van Windowsra és Linuxra fejlesztett verziója is. A Linuxos felhasználók a disztribúciós programtárból egyéb olvasót is telepíthetnek (például Evince vagy QPDFView). Mind Windows mind Linux felhasználóknak opció lehet a Foxit Reader.

A hozzászólások lezárásra kerültek.