Óvodai tervezések

Óvodai tervezések csomag használata

Első futtatás és a munkakönyvtár beállítása

A program különleges telepítést nem igényel. A zip csomag tartalmát ki kell bontani egy megfelelő névvel ellátott könyvtárba (például ovterv). A könyvtárban kattintsunk kétszer az OvodaiTervezesek.jar fájlra. Ha a program elindulása helyett egy könyvtárstruktúrát megjelenítő ablak jelenik meg, akkor ezt zárjuk be és a jobb egérgombbal kattintsunk OvodaiTervezesek.jar fájlra és válasszuk azt a lehetőséget, amelyben a Java Runtime szöveget látjuk. Ez elindítja a programot a futtatókörnyezet segítségével.

Első betöltés

Első betöltés

Az első futtatás alkalmával a program észleli, hogy nem készítettünk munkakönyvtárat. A munkakönyvtár az a könyvtár, amelybe a saját fájljain kerülnek (saját adatbázisfájlok, tervezésmentések, pdf fájlok). Kattintsunk az OK gombra és a program betöltődés után válasszuk ki a felső menüsorban a Műveletek → Beállítások menüpontot.

Még nincs munkakönyvtár

Még nincs munkakönyvtár

Ekkor megjelenik egy ablak, amelyben a kiválaszthatjuk (és akár létre is hozhatjuk) a munkakönyvtárat.

Munkakönyvtár létrehozása

Munkakönyvtár létrehozása

A … feliratú gombra kattintva egy újabb ablak jelenik meg, amellyel a fájlrendszerünkben tallózhatunk és kiválaszthatunk egy könyvtárat kettős kattintással. A felső sorban a legördülő listától jobbra levő gombokkal navigálhatunk (egy szinttel feljebb lépés, kezdőkönyvtárba lépés) illetve az aktuális könyvtárban új könyvtárat hozhatunk létre.

Szükség esetén létrehozhatunk egy munka-könyvtárat (például ovtervmunka névvel – ékezetes betűt ne használjunk a könyvtárnév megadásakor), majd válasszuk ki ezt kettős kattintással mint már létezőt. Az Open gombra kattintva véglegesíthetjük a kiválasztást, a tallózó ablak bezárul, program létrehozza a szükséges alkönyvtárakat a munkakönyvtáron belül. A Beállítások ablakban pedig látjuk a kiválasztott munkakönyvtár elérési útvonalát. Az OK gombbal pedig kiléphetünk a Beállítások ablakból.

A hozzászólások lezárásra kerültek.