WordPress 4.7.5

Megjelent a WordPress 4.7.5 verziója, amely egy biztonságot érintő kiadás. Erősen ajánlott a mielőbbi frissítés. A kiadás 6 biztonságot érintő és 3 karbantartó jellegű javítást tartalmaz.


A Twenty Seventeen sablon bemutatása

Egy új alapértelmezett sablon a webhelyet életre kelti elragadó kiemelt képekkel és videó fejlécekkel.

Twenty Seventeen sablon

Twenty Seventeen sablon

A Twenty Seventeen sablon az üzleti webhelyekre fókuszál és a testreszabható címlapot szolgáltat több szakasszal. Személyessé tehető kisalkalmazásokkal, navigációval közösségi menükkel, logóval egyedi színekkel és egyebekkel. A 2017 évre készült alapértelmezett sablon jól működik sok nyelven, bármilyen eszközön a felhasználók széles tömegének örömére.


Webhely és útirány

A WordPress 4.7 új elemeket ad a testreszabáshoz a kezdeti sablonbeállítások megkönnyítésére a változások nyomon követésére élő előnézetekkel.

Sablon kezdő tartalom

Annak érdekében, hogy megfelelő alapból építkezzünk, az önálló sablonok kezdeti tartalmakat szolgáltathatnak az új webhely testre szabásához. Ez az üzleti információk legjobb helyen történő kisalkalmazásba helyezésétől a példamenü közösségi ikonokkal kiegészítésén át a statikus címlap szép képekkel történő kitöltéséig terjedhet.Ne aggódjunk, az élő oldalon semmi nem jelenik meg a kezdeti sablon beállítások mentéséig.

Gyorskódok szerkesztése

A látható ikonok megjelenítik az élő előnézetben testreszabható részeket. Kattintsunk a gyorskódon a szerkesztésre ugráshoz. A kezdeti tartalommal párosítva a webhely testreszabása minden eddiginél gyorsabban indul.

Video fejlécek

Néha egy légies videó a fejlécben fontos lehet a bemutatkozásban. Próbáljuk ki a Twenty Seventeen sablont. Videó inspiráláshoz keressünk az interneten fejléc videókat bemutató webhelyeket és töltsük le azokat saját használatra.

Simább menüépítés

Számos webhely menü linkeket tartalmaz a webhely oldalaira, de mi van akkor, ha még nincs oldal? Most új oldalakat adhatunk a menü építése közben a testreszabó alkalmazás elhagyása és a változások elvetése nélkül. A testreszabások publikálása után új oldalak jönnek létre és csak fel kell tölteni ezeket tartalommal.

Egyedi CSS

Egyedi CSS

Egyedi CSS

Néha csak vizuális beállításra van szükség e webhely tökéletességéhez. A WordPress 4.7 lehetővé teszi egyed CSS hozzáadását és a változások azonnal érintik a webhely megjelenését. Az élő előnézettel gyorsan dolgozhatunk az oldal lassú frissítése helyett.


PDF bélyegkép előnézetek

PDF bélyegkép

PDF bélyegkép

A dokumentum gyűjtemény kezelése minden eddiginél könnyebb a WordPress 4.7. verzióban. PDF fájlok feltöltésével bélyegképek jönnek létre a dokumentumok könnyebb megkülönböztetése érdekében.

Nyelvi vezérlőpult

Nyelvi vezérlőpult

Nyelvi vezérlőpult

Csak mert a webhely egy nyelven működik, nem jelenti azt, hogy csak ezen a nyelven adminisztrálható. További nyelvek hozzáadásával egy felhasználói opció jelenik meg a felhasználó profiljánál.


A REST API tartalom végpontok bevezetése

A WordPress 4.7 REST API végpontokkal érkezik bejegyzésekhez, hozzászólásokhoz, kifejezésekhez, felhasználókhoz, metaelemekhez és beállításokhoz.

REST API

REST API

A tartalom végpontok géppel olvasható külső hozzáférést adnak a WordPress webhelyhez egy olyan tiszta szabvány-vezérelt felülettel, amely új és innovatív kapcsolati módszereket használ a webhelyekkel bővítményeken, sablonokon, alkalmazásokon keresztül. Készen állunk a fejlesztésre? Olvassuk el a REST API referenciát.


Még több fejlesztői boldogság 😊

Bejegyzéstípus sablonok

Az oldalsablon funkcionalitásának összes bejegyzéstípusra megnyitásával a sablonfejlesztők még nagyobb rugalmasságot kaptak a WordPress sablonhierarchiájával kapcsolatban.

További sablon API elemek

A WordPress 4.7 új függvényeket, kampókat és viselkedéseket tartalmaz a sablonfejlesztők részére.

Egyedi tömeges műveletek

Táblák listája tömeges szerkesztési és törlési lehetőséggel.

WP_Hook

A kódban levő műveletek és szűrők átalakításra és modernizálásra, a hibák kijavításra kerültek.

Beállítások regisztrációja API

register_setting() bővítésre került a típus, a leírás és a REST API láthatóság bekerüléséhez.

Változás beállítások testreszabása

A változtatás beállítások testreszabása változtatásokat végez el az olyan állandó testreszabási beállításban mint az automatikus vázlatmentés. Új izgalmas lehetőségek jelennek meg mint a lehetséges kezdeti tartalom.

Szövegszerkesztő

A szövegszerkesztő eszköztár alsó sorából kivették az Aláhúzás és a Sorkizárás gombot. A fejlesztők szerint az aláhúzással történő formázás összekeverhető a linkkel és nem ad új szemantikus elemet. A sorkizárás pedig sok esetben rontja az olvashatóságot. Mindkét funkció billentyűzetkódokkal továbbra is használható.

Forrás

A hozzászólások lezárásra kerültek.