Megérkezett a WordPress 4.8 Evans verziója

A WordPress 4.8 verziója a “Evans” nevet kapta William John “Bill” Evans dzsessz zongorista és zeneszerző tiszteletére. A verzió letölthető illetve frissíthető a vezérlőpulton keresztül. A verzió új lehetőségei lehetővé teszik az önkifejezés és a márka megjelenítés további módjainak kifejezését.

Frissítés a gondolkodásban

Gyorsítás egy intuitívabb WordPresshez

Habár egyes frissítések kisebbnek tűnnek, azokat közreműködők százai végezték el a felhasználó fejével gondolkodva. Készen állunk az új elemek használatára: link tovább fejlesztések, három új média kisalkalmazások a képek, az audió és a videó fájlokhoz, frissített szöveges kisalkalmazás vizuális szerkesztési lehetőséggel és frissített hírek szakasz a vezérlőpulton, amely a közeli és közelgő WordPress eseményeket mutat be.


Izgalmas kisalkalmazás frissítések

Kép kisalkalmazás

Kép hozzáadása a kisalkalmazáshoz most egy egyszerű feladat, amelyet bármely WordPress felhasználói végrehajthat a kód ismerete nélkül. Egyszerűen szúrjunk be egy a kisalkalmazások beállításon keresztül. Adjunk hozzá fényképet vagy a hétvégi kaland egyik képét — és máris automatikusan megjelenik.

Videó kisalkalmazás

Egy üdvözlő videó nagyszerű módja annak, hogy emberivé váljon a webhely márkajelzése. Most adhat bármilyen videó hozzáadható a médiakönyvtárból a webhely oldalsávjába az új Videó kisalkalmazással. Ez használható üdvözlő videó megjelenítésére a látogatók számára vagy a legfrissebb és legjobb tartalom bemutatására.

Audió kisalkalmazás

Műsorszolgáltató, zenész vagy blogger vagyunk? Soha sem volt ennyire könnyű audiófájlokkal kisalkalmazást hozzáadni. Töltsük fel az audiofájlt a médiakönyvtárba, a kisalkalmazás beállításoknál válasszuk ki a fájlt és készen állunk a meghallgatásra. Emellett további személyes üzenet hozzáadásának is könnyű módja ez.

Fejlett szövegszerkesztő kisalkalmazás

Ez a funkció egy parádés dolog. A fejlett szövegszerkesztési lehetőségek más beépültek a szöveges kisalkalmazásokba. Bárhová és bármilyen formátumban helyezhetünk el kisalkalmazást. Létrehozhatunk listákat, kiemeléseket adhatunk hozzá és gyorsan, könnyen szúrhatunk be linkeket. Használjuk az új formázási lehetőségeket ls nézzük meg, mit tudunk elérni rövid idő alatt


Linkhatárok

Próbáltunk már frissíteni linkeket vagy a link körüli szöveget és annak a szerkesztését megfelelőnek találjuk? A link utáni szöveg szerkesztésekor az új szöveg is bekerült a linkbe. Vagy a link szövegének szerkesztésekor a szöveg kikerül a linkből? Ez zavaró lehet. A linkhatárokkal új elemként a feldolgozás gördülékenyebbé válik és a linkek jól működnek. Akkor pedig boldogabbak leszünk. A fejlesztők ezt ígérik.


Közeli WordPress események

Tudtuk, hogy a WordPressnek virágzó kapcsolat nélküli közössége van olyan csoportokkal, amelyek a világ minden tájának több, mint 400 városában rendszeresen találkoznak? A WordPress most felhívja a figyelmet azokra az eseményekre, amelyekkel tovább lehet javítani a WordPress ismereteket, találkozni lehet barátokkal és természetesen erről publikálni is lehet.

Ez gyorsan válik az egyik kedvenc lehetőséggé. A vezérlőpulton (itt futtatjuk a frissítéséket és írjuk a bejegyzéseket) megjelenik minden közeli WordCamps és WordPress találkozó.

A közösség részeként további WordPress ismereteket szerezhetünk és a hálózaton át olyan emberekkel találkozhatunk, akikkel egyébként nem. Most könnyen megtalálhatjuk a helyi eseményeket a vezérlőpultba bejelentkezéssel és megtekinthetjük az Események és Hírek vezérlőpult kisalkalmazást.


További lehetőségek az adminisztrációs panel fejrészén

Az új CSS bejegyzések átlagon felüli tartalmat (“Új hozzáadása” linkeknek megfelelően) már nem szükséges betenni az adminisztrációs felületi fejlécbe. Ezek a panel fejlécek növelik a felhasználói élményt a kisegítő technológiákat használók részére.

A WM és WMA fájlok támogatásának megszűnése az alaprendszerben

Mivel egyre kevesebb böngésző támogatja a Silverlightot, azok a fájlformátumok, amelyek igénylik a Silverlight bővítményt, eltávolításra kerültek a rendszerszintű támogatásból. A fájlok még megjelennek letöltés linkként, de már nem automatikusan beágyazva.

Többwebhelyes frissítések

Új lehetőségek kerültek be a 4.8 verzióba a is_super_admin() eltávolítása felé haladva. Ezenkívül új kampók és beállítások kerültek be a webhely finomabb vezérléséhez és a felhasználók számlálása is bekerült hálózati szinten.

Szövegszerkesztő JavaScript API

A TinyMCE kiegészítéssel a 4.8 verzió Új JavaScript API áll rendelkezésre a szövegszerkesztő többszörösítésére az oldalbetöltés után. Ezzel szövegszerkesztő példányokat adhatunk minden szöveges területhez és testre szabhatjuk gombokkal és funkciókkal. Jó dolog ez a bővítmény szerzőinek.

Média kisalkalmazások API

Az alap média kisalkalmazás REST API bevezetése a 4.8 verzióban további média kisalkalmazás lehetőségeket nyit meg a jövőben (mint a galériák és a lejátszási listák). A három új média kisalkalmazást egy osztott alaposztály támogatja, amelyek lefedik a média modális ablak legtöbbjét. Ez az osztály megkönnyíti új média kisalkalmazások létrehozását és kikövezi az utat a továbbiaknak.

Változó testreszabási panel szélesség

Örülhetünk. Új eszközfüggetlen töréspontok kerültek be a testreszabó oldalsávba, hogy az szélesebb legyen a nagy felbontású képernyőkön. A vezérlők szélessége százalékalapú a pixelalapú helyett.

Forrás

A hozzászólások lezárásra kerültek.