WordPress 4.9 – fejlesztések, megbízhatóság, újdonságok

Megjelent a WordPress 4.9 verziója, amely a “Tipton” nevet kapta a dzsessz zenész és zenekarvezető Billy Tipton tiszteletére. A verzió új eleme a simulékony kialakítási munkafolyamat és a kódolási hibák kizárásának lehetősége.

Tervezési vázlatok, időzítés és zárolás, előnézeti linkek. Ezek a testreszabási munkafolyamatok lehetőségei a tartalomkészítők együttműködésének tovább fejlesztéséhez. Mi több, a kódszintaxis és a hibák ellenőrzése tisztán és simán tartja a webhelyépítés gyakorlatát. Végül pedig, ha minden jól megy, egy szép új Galéria kisalkalmazást és a sablon tallózáshoz és átváltáshoz kapunk továbbfejlesztést.


Továbbfejlesztett munkafolyamat testreszabás

Vázlat és időzített webhely tervezési testreszabások

A bejegyzések vázlatba tehetők és publikálásuk időzíthető a megválasztott időpontban, foglalkozhatunk a webhely tervezésével és a változások publikálását időzíthetjük igény szerint.

Együttműködés a tervezet előnézeti linkekkel

Szüksége van valamilyen visszajelzésre a tervezett webhely-változásokról? A WordPress 4.9 előnézeti linket szolgáltat a munkatársaknak és az ügyfeleknek, így visszajelzést kaphatunk még a változtatások előtt. Ezt nevezhetjük fejlettebb együttműködésnek is.

A tervezőzároló őrzi a változtatásokat

Találkoztunk már valaha olyan forgatókönyvvel, ahol két tervező foglalkozik a projekttel és az A tervező felülírja a B tervező szép változtatásait? A WordPress 4.9 tervzárolási funkciója (hasonlóan a bejegyzés zároláshoz) biztosítja a tervezés vázlatba helyezését, így senki nem végezhet nem ellenőrzött változtatást vagy törölheti más kemény munkáját.

Felhívás a munka védelmére

Ott kellett hagyni a munkát a mentés előtt? Nem probléma, a WordPress 4.9 udvariasan rákérdez a nem mentett változtatások mentésére.


Kódolási továbbfejlesztés

Szintaxis kiemelés és hibaellenőrzés

Megjelenítési probléma van, de nem tudjuk kitalálni, hogy pontosan melyik CSS bejegyzésben van a hiba? A CSS szerkesztő szintaxiskiemelést és hibakeresést is tartalmaz, valamint a WordPress 4.8.1 verzióban bevezetett Egyedi HTML kisalkalmazás segítségével gyorsan felkutathatók a kódolási hibák. Garantált a kód könnyebb átvizsgálása, és a hibák gyors javítása.

Homokozó a biztonságért

Az a rettegett fehér képernyő. Ez elkerülhető a sablonok és bővítmények esetén, mert a WordPress 4.9 figyelmeztet a hiba esetleges mentésére. Jobban alszunk éjszakára.

Figyelem: Potenciális veszély lehet

A sablonok és bővítmények közvetlen módosításakor a WordPress 4.9 udvariasan figyelmeztet erre a veszélyes gyakorlatra és javasolja, hogy a vázlat készítését és a változtatások tesztelését a fájl frissítése előtt. Legyen az út biztonságos: A csapat és az ügyfelek is megköszönik.


Még több kisalkalmazás frissítés

Új galéria kisalkalmazás

A WordPress 4.8 verziótól kezdve a médiaváltoztatások tovább fejlesztése tovább bővült. Ennek az új kisalkalmazásnak a segítségével galériát is hozzáadhatunk.

Média hozzáadás gomblenyomással

Médiaelemet szeretnénk elhelyezni a kisalkalmazásban? Képek, videó és audió elemek beágyazása a kisalkalmazásba a szöveg mellé az egyszerű, de hasznos Média gombbal.


Webhelyépítő fejlesztések

További megbízható sablonváltás

A sablonváltáskor a kisalkalmazások néha helyet változtatnak. A WordPress 4.9 továbbfejlesztése állandó menüt és kisalkalmazás elhelyezést biztosít, ha sablonváltást szeretnénk elvégezni.

A tökéletes sablon megkeresése és előnézete

Új sablont keresünk a webhelyünkhöz? Mostantól a Testreszabásban kereshetünk, tallózhatunk és előnézetben megtekinthetünk több, mint 2600 sablont a használatba vétel előtt. Mi több, felgyorsítható a keresés a tárgy, az elemek és az elrendezés szűrésével.

Jobb menüutasítások = Kevesebb zavar

összezavarodtunk az új menü létrehozásának lépéseinél? Mostantól már nem. A fejlesztők egy simább, egyszerűbb menülétrehozást fejlesztettek ki. Az irányítást átveszi az új verzió.


Kézfogás Gutenberggel

A WordPress a tartalom létrehozásának és vezérlésének új módján dolgozik és a fejlesztők örömmel segítenek ebben. Érdeklődünk a korai tesztelés iránt vagy szeretnénk bekerülni a Gutenberg projektbe? Közreműködés a GitHubon.

(Ui: Ez a bejegyzés is a Gutenbergben íródott!)


Fejlesztői öröm

Testreszabás – JS API fejlesztések

Számos javítást történt a Testreszabás JS API eleménél a WordPress 4.9-ben, így sok f fájdalompont lett eltávolítva. (Viszlát alapértelmezett paraméterek az építéshez! Viszlát ugyanolyan azonosító az építéshez.) Új alapszint vezérlő sablonok, dátum/időpont vezérlők, szakasz/panel/globális értesítések kerültek a rendszerbe. A teljes lista ellenőrzése.

A CodeMirror elérhető a sablonoknál és a bővítményeknél

CodeMirror néven új kódszerkesztő rendszerkönyvtár került használatba az alaprendszerben. A CodeMirror szintaxis kiemelést, hiba ellenőrzést és érvényesítést tesz lehetővé a kódírás és szerkesztés közben az olyan kiegészítőkben mint a CSS vagy JavaScript beleértve a mezőket..

A MediaElement.js frissült a 4.2.6 verzióra

A WordPress 4.9 a MediaElement.js legújabb verzióját tartalmazza, amely eltávolítja a jQuery függőségeket, továbbfejleszti a hozzáférést, modernizálja a felhasználói felületet és sok hibát javít.

Szerepek és képességek fejlesztései

Új képességek kerültek bevezetésre, amelyek a bővítmények és a nyelvi fájlok aprólékos kezelését teszik lehetővé. Ezen kívül a webhely átkapcsolása több-webhelyes módba továbbfejlesztésre került a szerepek és képességek frissítése érdekében, mégpedig egy megbízhatóbb, koherensebb módon.

Forrás

A hozzászólások lezárásra kerültek.