Megrendelőink számára

Webhelyépítés

Eszközfüggetlen, kiegészítőkkel testre szabott tartalomkezelő rendszerek telepítése, beüzemelése a megrendelő igénye szerint.

A webhelyépítés menete

A webhely összeállítása nagymértékben függ a megrendelő igényétől is. Az alábbiakban a webhelyépítés általunk gyakorolt munkameneteit mutatjuk be.

v

1. Felmérés

A megrendelővel telefonon, Skype-on vagy mobilon, esetleg személyesen megbeszéljük, hogy milyen jellegű webhelyet kell összeállítani, tisztázzuk a részleteket és az elvárásokat. Az egyes szükséges funkciókra javaslatot teszünk. Megbeszéljük az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat és rendszeres teendőket.

h

2. Árajánlat

A felmérés alapján írásos árajánlatot adunk az elvégzendő munkákról, megbecsüljük az elkészítéshez szükséges időt. Az árajánlat részletesen tartalmazza a telepítendő bővítmények listáját, javaslatokat tartalmaz, hogy milyen anyagokat várunk a megrendelőtől. A kategorizálási struktúrára is javaslatot teszünk.

3. Telepítés teszt tárhelyen

A webhelyet egy teszt tárhelyen építjük fel az árajánlatban szereplő specifikáció alapján és e folyamatot a megrendelő folyamatosan nyomon követheti, észrevételeket tehet, kiegészítéseket kérhet (ebben az esetben kiegészítő árajánlat is szóba jöhet). Biztonsági okokból a teszt tárhelyre hozzáférést nem adunk.

4. Foglalószámla a munkára

A teszt tárhelyre telepítés után A megrendelő még következmények nélkül elállhat a megrendeléstől. A munka folytatásának első lépése az árajánlat 40 százalékáról egy díjbekérő foglalószámla kiállítása és elküldése.  Ennek beérkezése után részszámlát állítunk ki és folytatjuk a webhely építést.

5. Munkavégzés a teszt tárhelyen

A megrendelőtől kapott szöveges, kép- és egyéb anyag alapján  történik a tartalom bevitele az ajánlatban szereplő struktúra szerint. A kapott videókat először a YouTube-ra töltjük fel. A kapott szöveghez csak helyesírási hiba esetén nyúlunk. A kép- és egyéb anyagokat a webhely használatának megfelelően optimalizáljuk. 

w

6. Kapcsolattartás

A munka során folyamatosan tarjuk a kapcsolatot a megrendelővel, a kért módosításokat elvégezzük, a munkavégzés alatti esetleges frissítéseket díjmentesen végezzük el. A kérdésekre igyekszünk megfelelő válaszokat adni. Az időközben felmerült egyéb bővítmények növelhetik az árajánlatban szereplő végösszeget.

7. Végszámla a munkáról

Az árajánlatban levő specifikáció alapján elvégzett munka után a megrendelővel egyeztetve díjbekérővel végszámlát állítunk ki, amely az árajánlat maradék 40 százalékát és az esetlegesen felmerült többletköltségeket tartalmazza. Ezután egyeztetünk a végleges költöztetéséről

r

8. Szükséges tárhelyadatok

A költöztetés előtt a céltárhely bizonyos adataira szükség van. Ezek az adatok a tárhely elérésére szolgálnak és ezek nélkül nem lehet a webhelyet költöztetni. Az adatokat emailben kérjük be a megrendelőtől. Az adatokat a költöztetés és a működés tesztelés idejéig őrizzük meg. 

9. Költöztetés

A költöztetés első lépése a régi webhely teljes biztonsági mentése, amely magában foglalja a fájlrendszer és az adatbázis mentését. A biztonsági mentést letöltésre elérhetővé tesszük a megrendelő részére. A tárhelyen levő fájlokat és az adatbázist ezután lecseréljük a teszt tárhelyen levővel.